un film de Dana BORTOLINI
Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par

Sinopsis

INuman urmăreşte poveştile unor oameni nemaipomeniţi, care au învăţat să trăiască cu handicapuri fizice majore. Când drumurile lor se intersectează cu un personaj aparent superficial, devine evident: viaţa e minunată, atunci când trecem peste superficialităţi şi o lăsăm să fie.
INUMAN

"Personajul colectiv format din Orb, Pictoriţă şi Monstru sunt în antiteză cu personajul principal, TV Man. Cred că felul în care ei reacţionează şi privesc spre lucrurile care li se întâmplă sau li s-au întâmplat sunt cele care vorbesc despre viaţa reală. E vorba despre atitudinea pe care o ai faţă de viaţă, cea care te defineşte ca om şi nu lucrurile rele sau bune care ţi se întâmplă. Personajul colectiv a înţeles asta, şi-a asumat handicapul şi trăieşte fiecare zi cu bune şi rele, pe când Tv Man dezvăluie un conflict interior puternic, bazat pe faptul că nu şi-a acceptat problema fizică. Iar acest conflict interior este cel care îl face să aibă un minus mai mare decât handicapul său: atitudinea lui faţă de viaţă."

Dana BORTOLINI

 

Get the Flash Player to see this player.
Dana BORTOLINI
M-am născut în Sinaia, pe 16 mai 1988, dar am copilărit în casa bunicii mele din Azuga, alături de sora şi de fratele meu. Încă din primii ani de şcoală, am fost îndrumată să scriu poveşti, pe care apoi, învăţătoarea mă ruga să le citesc în faţa colegilor mei. Discutând în pauze cu colegii mei, despre personajele create, mi-am dat seama că ei îşi imaginează poveştile mele altfel decât o fac eu. Acela a fost momentul în care am realizat că vreau să le arăt o poveste aşa cum o văd eu.
Nu ştiam atunci ce înseamnă regia de film şi cum pot să fac lucrul acesta. Dar a urmat liceul în care m-am îndrăgostit de cinematografie şi a fost perioada în care am văzut cele mai multe filme, din multe categorii şi mi-am dat seama ce gen de poveşti îmi plac şi felul în care sunt spuse. Printre regizorii care şi-au pus amprenta asupra mea se numără Pedro Almodovar, Paul Thomas Anderson, Amenabar, Stanley Kubrick, David Lynch şi Jeunet.
Am terminat Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Hyperion. Aici am învăţat să-mi pun talentul în practică şi să lucrez în echipă, pentru ca produsul final – filmul - să dea viaţă poveştii şi emoţiilor pe care mi-am dorit să le transmit.

Curriculum Vitae (pdf)
Get the Flash Player to see this player.