un film de Mihnea CHELARIU
A fi sau a nu fi...

Sinopsis

Cum reacţionează un OM căruia demnitatea îi este călcată în picioare? Ştim că trăim într-o lume nebună. O lume în care anormalul devine normal. O lume în care personajul principal Ion Ionescu, colonel în rezervă, îşi pierde un drept câştigat într-o viaţă de muncă. El porneşte pe drumul încâlcit al birocraţiei pentru a-şi recâştiga demnitatea.TERMINUS

"TERMINUS este un film inspirat dintr-un fapt real. Evident, personajele şi faptele sunt fictive, iar realitatea este "îngroşată" intenţionat. Este un semnal de alarmă. Fiecare dintre noi poate ajunge în postura eroului principal, Ion Ionescu. Filmul prezintă o societate posibilă, într-un viitor nu prea îndepartat. O societate în care respectul şi drepturile fiecăruia s-ar putea să nu mai conteze.
Oare unde se va ajunge?
"

Mihnea CHELARIU

 

Get the Flash Player to see this player.
Mihnea CHELARIU
Absolvent al Facultăţii de Electrotehnică din cadrul UPB, promoţia 1996. În toamna aceluiaşi an m-am angajat ca inginer de sunet la Radio România, redacţia Teatru Divertisment. Până în prezent am lucrat la peste 400 de spectacole radiofonice pentru adulţi în calitate de inginer de sunet şi regizor muzical, iar ca regizor şi scenarist de piese radiofonice pentru copii am realizat o serie de 500 de emisiuni "Noapte bună, copii" şi "Poveste de seară".
În decursul acestor ani am abordat toate genurile radiofonice, de la interviuri, documentare până la cel mai complex gen, teatrul radiofonic. Câteva din producţiile la care am contribuit au obţinut premii la festivaluri de gen cum ar fi: Premiul "Pix Marulic 2011", pentru spectacolul radiofonic "Argentina", regia Ilinca Stihi, Premiul "Pix Marulic 2010" şi "Prix exAEQUO 2010" pentru spectacolul radiofonic "Maldoror", regia Ilinca Stihi, Premiul "Grand Pix Marulic 2007", pentru spectacolul radiofonic "Underground", regia Toma Enache, "Top5 TRT-EBU radio play for kids 2007", cu spectacolul radiofonic "Albă ca zăpada", regia Mihnea Chelariu, Premiul "AKE Blomstrom" 2003, pentru documentarul "Libertatea este înăuntru", etc.
În calitate de inginer de sunet m-am implicat şi în proiecte de teatru "clasic" dintre care amintesc:
- Înregistrări şi mixaj negative pentru spectacolul de teatru pentru copii "Când jucăriile spun pa" (muzical, 2009), regia Attila Vizauer, Teatrul Ion Creangă, Bucureşti.
- Sound design – spectacol "Platonov", de A.P.Cehov, regie: Liviu Lucaci – Premiul pentru cel mai bun spectacol, Gala Absolvenţilor UNATC, 2008 şi Premiul pentru cel mai bun spectacol la Întâlnirea Internaţională a Şcolilor de Teatru, Bucureşti, iunie 2008
- Sound design - "EXPrevert" după texte de Jacques Prevert, regie: Liviu Lucaci – Festivalul Internaţional de teatru experimental Cairo, octombrie 2008
- Realizarea coloanei sonore a spectacolului "Trei nopţi cu Madox", în regia lui Dan Micu – proiect independent - 2006
- Realizarea coloanei sonore a spectacolului "Pasărea măiastră", spectacol omagial în memoria Mariei Tănase, spectacol desfăşurat la Teatrul Naţional, sub patronajul preşedenţiei României, în regia Feliciei Dalu – 2004.
În prezent absolvent al Universităţii Hyperion – Facultatea de Arte – Regie de Film şi TV promoţia 2011, clasa profesorilor Al. G. Croitoru şi Gheorghe Preda.

Curriculum Vitae (pdf)
Get the Flash Player to see this player.