un film de Mihai GHEORGHE
Tristeţe în ţara minunilor

Sinopsis

Lumea în care trăieşte Alina, o fetiţă de 12 ani, devine cu totul alta, faţă de ceea ce crede. Dacă până acum refugiul ei era la bunici, acum trebuie să îl regăsească.
SOARELE GREU AL AMIEZII

"În asentimentul unui amic îi recunosc cuvintele cu acest film. Îmi spunea că starea de tristeţe trebuie să fie, cu siguranţă, o trăire profund estetică, nu doar un sentiment. În Soarele greu al amiezii tristeţea răsare în lumea magică a Alinei odată ce îşi dă seama că locul plin de magie unde îşi petrecea vacanţa se destramă. Este vorba de curtea, spiritul şi înţelegerea bunicilor în zilele de vacanţă şi nu numai. Sunt convins că fiecare din noi avem un astfel de loc, mai mult sau mai puţin real, însă dacă acesta nu mai există în forma în care ne-o dorim, devenim trişti. Această tristeţe vrea să exploreze filmul meu şi evident, să expună acea estetică a tristeţii în imagini.
Roman Polanski spune că în afară de orice altceva, cinema-ul înseamnă atmosferă. În Soarele greu al amiezii am încercat să creez o atmosferă apăsătoare şi obsedant de caldă. Imaginea în sine a filmului susţine acest concept, chiar dacă titlul are o conotaţie mai mult psihologică decât fizică. În afară de băţul care îl poartă Alina, care devine personaj la final, lipseşte simbolistica obiectelor, însă creşte ideea de loc real şi circularitate a evenimentelor, filmul începând şi terminându-se cu uliţa satului.
Proiectul Medialab mi-a oferit şansa de a realiza acest film alături de o echipă profesionistă şi experimentată, iar rezultatul a fost pe masură. În ceea ce priveşte experienţa acumulată, Cătălin Saizescu alături de echipa de implementare a proiectului au reuşit să aducă o mică parte dintr-un vis, făcându-mă acum să mi-l doresc si mai mult.
"

Mihai GHEORGHE

 

Get the Flash Player to see this player.
Mihai GHEORGHE
Născut în anul 1987 în Ploieşti.
Urmează între 1994-2002 cursurile primare la Şcoala Generală Profesor Nicolae Simache din Ploieşti.
Între anii 2002 şi 2006 urmează ciclul superior la Grupul Şcolar Energetic Ploieşti, cu profil real, specialitatea electrotehnician.
Între anii 2006-2010 urmează Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte, având specialitatea "Imagine de film şi TV", coordonat de profesorii Marian Stanciu şi Florin Toader.
În 2007 obţine Diploma de absolvire a Şcolii populare de Arte şi Meserii, specialitatea Fotografie şi film, unde îl cunoaşte pe Mihai Vasile, profesorul de curs care îi devine prieten şi mentor.
Participă la concursul video online Homemade.ro în 2007 unde câştigă primul loc.
Debutează în 2008 la Hyperion Stud Fest, unde obţine premiul II la fotografie, iar debutul în diaporama îl realizează în acelaşi an la Festivalul Internaţional de film şi Diaporama "Toamna la Voroneţ" unde câştigă premiul I.
În 2009 revine la concursul Homemade.ro cu un clip video ilustrând necesitatea comunicării prin telefon, câştigând premiul I, iar în domeniul diaporamei, participă iar la festivalul de la Voroneţ, câştigând premiul special Liviu Macovei.
Începând cu anul 2007 şi până în prezent a colaborat intens cu Teatrul Equinox Ploieşti unde a fost organizator la "Festivalul artelor Nichita la echinocţiu" desfăşurat anual, taberele de LandArt de la Cocorăşti Mislii – Prahova, precum şi la diferite spectacole.
În anul 2010 obține licenţierea în filmarea pe peliculă prin lucrarea scrisă "Specificaţiile imaginii cinematografice" şi cu filmul de scurt metraj filmat în pelicula – Translaţie, astfel devenind director de imagine.

Curriculum Vitae (pdf)
Get the Flash Player to see this player.