un film de Iza MATAC
Contratimpul este aparent, toate lucrurile au timpul lor.

Sinopsis

După ce este părăsită de bărbatul pe care l-a crezut sufletul ei pereche şi care avea aceleaşi abilităţi paranormale, ea face o călătorie în universul ei interior, retrăind momente din trecut.
Bărbatul şi-a acceptat destinul, părăsind-o şi sperând ca viziunea despre moartea lor astfel să nu se împlinească, pe când ea decide în final să nu îşi accepte destinul.
CONTRATIMP

"Mă pasionează fenomenele paranormale şi irealul în general pe care încerc să le prezint într-o manieră poetică în filmele mele. Prefer filmele enigmă, care nu oferă soluţii, astfel încât spectatorul să continue să îşi pună întrebări şi după ce filmul s-a terminat.
Contratimp se înscrie în această direcţie şi permite spectatorilor să îşi aleagă versiunea pe care ei o cred veridică, credibilă pentru ei înşişi, în funcţie de experienţa pe care o au, de credinţele şi modul lor de viaţă.
"

Iza MATAC

 

Get the Flash Player to see this player.
Iza MATAC
Sunt născută în Bucureşti pe data de 16 noiembrie 1967. Extraşcolar, am absolvit şcoala de muzică nr. 5 din Bucureşti, la vioară ca instrument principal. Am urmat cursurile de medicină generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti şi ulterior cursurile de rezidenţiat, specializarea pediatrie, absolvind în anul 2000.
M-am specializat şi am activat cu pasiune în următoarele domenii: prevenirea şi combaterea violenţei asupra copilului, problematica copilului cu dizabilităţi, formarea şi dezvoltarea profesională. Apogeul carierei mele din acest domeniu îl consider momentul în care am reprezentat Guvernul României în august 2006, la Parlamentul European din Strasbourg, la audierea privind situaţia persoanelor cu HIV/SIDA în România. Alte două aspecte demne de menţionat sunt absolvirea masteratului în politici sociale şi administraţie publică şi selectarea mea ca expert în programe europene.
La împlinirea vârstei de 40 de ani m-am întors la pasiunea din adolescenţă, regia de film, începând cursurile facultăţii de arte din cadrul Universităţii Hyperion din Bucureşti. De altfel, pe parcursul celor 10 ani din domeniul protecţiei drepturilor copilului, am reprezentat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului la nenumărate emisiuni radio şi tv, o perioadă am fost chiar purtător de cuvânt şi am participat la realizarea câtorva documentare.
În cursul sesiunilor de formare pe care le-am susţinut de-a lungul carierei mele am constatat că filmele au cel mai mare impact asupra cursanţilor, astfel încât reîntoarcerea la regie a fost un traiect logic. Am absolvit anul acesta cu nota 10 la licenţă, iar cel mai important moment din timpul studenţiei a fost participarea la proiectul MediaLab, derulat de "AUR"-A.N.S.R.U., cofinanţat de FSE prin POSDRU, care ne-a oferit şansa întâlnirii cu profesori de excepţie din ţară şi străinătate şi realizarea unui scurtmetraj în condiţii profesioniste, sub coordonarea domnului profesor Cătălin Saizescu, la Studiourile MediaPro şi prelucrare la Studioul Kodak.

Curriculum Vitae (pdf)
Get the Flash Player to see this player.