un film de Cristi TOPORAN
Dacă dansul e şi el o artă... plătim şi mâine suntem artişti, să fim în trend!

Sinopsis

Domnul Pogonici, o persoană parvenită, violentă şi fără simţ artistic, este naşul de nuntă al unui cuplu atipic (Ea înaltă - El scund) şi apelează la serviciile unui renumit profesor de dans, pentru ca mirii să înveţe un dans de nuntă. Dincolo de lipsa de talent şi nepotrivirea mirilor, naşul Pogonici vine la lecţia de dans unde "coregrafiază" în stilul său, relaţiile interpersonale şi dansul!
DANS RETUŞAT

Filmul DANS RETUŞAT, aduce în prim plan situaţia unui cuplu din zilele noastre, când tot mai mulţi tineri, apelează la coregrafi profesioniști pentru dansul de nuntă.

Cei mai mulţi, precum şi personajele din film, cred că un stil de dans sau o coregrafie se învaţă de pe o zi pe alta, indiferent de putinţă, neputinţă sau talent.

Mirii noştrii, netalentaţi şi atipici prin diferenţa de înălţime, ignoră de la început explicaţiile profesorului ale cărui încercări de realizare a unui dans, se dovedesc inutile. Naşul, prezent şi el la lecţie într-un final, consideră că vinovat de toate este profesorul şi nu ezită să-i aplice o corecţie!

Cristi TOPORAN

 

Get the Flash Player to see this player.
Cristi TOPORAN
Despre mine..., M-am născut în Alexandria, am copilărit la ţară unde am avut o copilărie fericită, mai apoi am mers la şcoală şi am inceput fotbalul de performanţă, direcţie sportivă pe care am urmat-o până la finalul facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, în 1997.
După o accidentare serioasă, am trecut la dans, teatru şi cascadorie, latură artistică ce m-a purtat prin lume în diverse contracte artistice.
Acasă ajuns, printr-o conjunctură ce are legătură directă cu mama, am pierdut toată agoniseala şi am emigrat în Canada, luând-o din nou de la capăt, dar oamenii reci şi iarna lungă nu prea mi-au plăcut, aşa că am revenit în Românica noastră dragă... şi trăgând o linie la experienţa de viaţă şi experienţa artistică, am luat-o de la capăt "again"... şi am făcut facultatea asta de regie film, preocupare prin care am ajuns la MediaLab şi frumoasa D-voastră echipă!
Acu'...să vedem ce se întâmplă...!

Curriculum Vitae (pdf)
Get the Flash Player to see this player.