un film de Dana USTUROI
Suntem dispuşi să riscăm totul pentru un crâmpei de fericire?!?

Sinopsis

Filmul arată doar un crâmpei dintr-o poveste de infidelitate a unui soţ. El are puţin peste 50 de ani, soţia sa e cu vreo 3 ani mai tânără ca el...împreună au o fiică de 20 ani. Conflictul dintre cei doi pare să se fi născut tocmai din cauza fiicei, mama alegând să rămână alături de ea. Poate acesta este singurul motiv sau poate că mai sunt şi altele... cert este că el va avea nevoie de alte femei alături. Finalul este simplu, în puţine cuvinte, dar cu înţeles profund.
MIC DEJUN LA PAT

"Povestea poate fi a oricăruia dintre noi. Deşi iubim şi suntem iubiţi, anumite lucruri intervin în echilibrul nostru, îl distrug şi căutăm ceea ce am pierdut în braţele altei persoane... chiar cu riscul de a pierde tot."

Dana USTUROI

 

Get the Flash Player to see this player.
Dana USTUROI
De ce eu?! În primul rând, negreşit, din impulsul moştenirii genetice care mi-a fost hărăzit să o port. Sunt născută pe data de 29 iunie 1987 într-o călduroasă dimineaţă de vară pe plaiul mioritic, în Vrancea, respectiv Focşani.
Am fost creştinată cu numele de Dana Alexandra, unul de origine ebraică şi celălalt grecesc, Dana, fiind numele pe care îl port cu mândrie de la naşul meu, Dan Spătaru, şi Alexandra, deoarece mama mea şi-a dorit asta.
Un rol esenţial în alegerea artei ca punct de interes în viaţa mea pot spune că l-au avut profesoarele din şcoala generală, cea de fizică şi chimie, ce prin felul lor de a fi şi de a se comporta în societate, m-au îndepărtat total de partea reală a studiilor, în liceu punându-mă chiar în situaţia de a fi corigentă la aceste materii, pe când profesoarele de limbi străine, engleză şi franceză şi cea de limba şi literatura română m-au atras spre artele frumoase.
Pregătirea artistică începută încă de pe băncile şcolii – canto clasic, pian, chitară, ca mai apoi experienţa muuzicii populare, dar şi pop-rock, cântată live pe scenă cu o trupă/ansamblu folcloric în spate a fost o experienţă atât de intensă şi reală încât m-a determinat să-mi doresc mai mult. Am vrut să fiu în faţa publicului, să-i transmit emoţie, sentiment, real, natural şi am început cursurile de teatru.
Am jucat travestită în roluri masculine din piesele lui Moliere, am jucat roluri cu adevărat absurde în personajele lui Estelle din "Cu uşile închise" de J.P. Sartre sau în diverse mici roluri feminine din piesele lui Matei Visniec; nu mi-au fost străine nici tragediile, deoarece am interpretat rolul Electrei din Sofocle; dar pot spune cu tărie că rolul meu preferat a fost cel al Elizei din "Pygmalion" de G.B. Shaw şi asta deoarece am putut împleti într-un singur om de la vulgaritate la educaţie, de la rudimentar la înţelepciune, de la grotesc la elegant, de la neputinţă la putere.
Dar se pare că nu a fost de ajuns şi curiozitatea mea m-a împins spre organizarea acestor evenimente şi realizarea primelor "filmuleţe" regizate de mine. A urmat o admitere la Facultatea de Arte la secţia Actorie, trecută cu brio, dar de asemenea şi un regres, după numai un an, asta în detrimentul studierii cursurilor aceleiaşi Facultăţi de Arte, dar în domeniul Regie Film-Tv şi asta deoarece mi-am dorit să învăţ ce se întâmplă şi în spatele camerelor de luat vederi sau în spatele scenei.
Am avut marele noroc, pot spune, să cunosc oamnei importanţi în domeniul artei şi a mass-mediei şi cu unii am avut chiar posibilitatea să colaborez în organizarea unor mari expoziţii, spectacole şi chiar emisiuni Tv şi astfel microbul a fost transmis, a devenit ca un drog, un domeniu din care vreau să "rumeg" cât mai mult.
O persoană care şi-a pus cu adevărat accentul asupra mea, este tatăl meu, el m-a determinat să fiu omul care sunt astăzi, deoarece din punct de vedere profesional l-am admirat şi l-am apreciat enorm, şi asta nu numai eu...
…şi nu în ultimul rând, consider că pentru un lucru bine făcut nu există limite materiale, prea multă energie sau prea mult timp consumat; aceste resurse le consider doar paşi normali de urmat spre un produs final de calitate... şi produsul îmi doresc să fiu eu.

Curriculum Vitae (pdf)
Get the Flash Player to see this player.